CLZLeuven
blank
blank
 
 
Studiedag 25 september 2020

Online studiedag 25 september 2020: Aan de slag met gedrag! 

Het CLZ organiseerde deze studiedag met als spreker Dr. Kees van Overveld, gedragsdeskundige. Hij heeft een brede praktijkgerichte expertise opgebouwd over onderwerpen als pedagogisch klimaat, sociaal-emotioneel leren (SEL), pesten, gedragsproblemen en -stoornissen, agressie, geweld. De laatste jaren legt hij zich vooral toe op de preventie van probleemgedrag in scholen en groepsplannen gedrag.

We kregen heel wat praktische tips, adviezen en oplossingen om om te gaan met moeilijke klassen.
• Hoe kunnen we klein probleemgedrag voorkomen?
• Snelle starters met onmiddellijk effect: start meteen de les, organiseer je chaos, doe niet aan drempelrechtspraak, sluit de dag af.
• Gouden regels voor een lange termijn effect: werk aan de groep, leer emotietaal aan, zet straf pas in als laatste redmiddel.

Als leraar kan je preventief werken. Je kent de momenten waarop het makkelijk misgaat: bij de start van de dag, de wisselmomenten, het einde van de dag,…Door dan de juiste technieken toe te passen, maak je van een moeilijke klas een plezierige.


Download de presentatie en het werkboekje van de spreker.

 

Centrum voor LeerZorg  - Leuven Karel Van Lotharingenstraat 5 - 3000 Leuven 016 282 400 / 0490 645 131 - info@clzleuven.be